Αποκαλυπτήρια της προτομής του Γιάννη Σιορδίνη στην πλατεία του χωριού

Post date: Sep 9, 2016 6:11:19 PM

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκαν προχθές το απόγευμα τα αποκαλυπτήρια της προτομής του αδικοχαμένου αγροφύλακα Γιάννη Σιορδίνη από το Ανήλιο Ζαχάρως, ο οποίος βρήκε τραγικό και συνάμα ηρωικό θάνατο εν ώρα καθήκοντος στις φονικές πυρκαγιές του 2007.

Πλήθος πολιτών κατέκλυσαν την κεντρική πλατεία του Ανηλίου, η οποία φέρει πλέον το όνομα του Γ.Σιορδίνη, για να παρακολουθήσουν την τελετή και να αποτίσουν φόρο τιμής στον συμπολίτη τους, ο οποίος θυσίασε τη ζωή του για να σώσει τους συνανθρώπους του.

Την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο καθηγητής Πανεπιστημίου, Χάρης Λαμπρόπουλος, ο οποίος συνδεόταν με βαθιά και πολύχρονη φιλία με τον αείμνηστο Γιάννη Σιορδίνη. Ο κ.Λαμπρόπουλος αναφέρθηκε στις κοινές παιδικές αναμνήσεις με τον Γιάννη, και με τρεμάμενη από τη συγκίνηση φωνή ανέσυρε αναμνήσεις από τα ανέμελα χρόνια.

«Εννιά χρόνια μετά η μνήμη παραμένει ζωντανή και είμαστε εδώ για να αποτίσουμε φόρο παντοτινής τιμής σε έναν άξιο συμπολίτη μας, σε ένα γνήσιο τέκνο του χωριού μας, που τόσο το αγαπούσε και δεν το εγκατέλειψε ποτέ, σε έναν πραγματικό ήρωα που στις επάλξεις της ανθρωπιάς, της ευαισθησίας του καθήκοντος κατέθεσε την ψυχούλα του. Το τίμημα υπέρογκο και ανυπολόγιστο...», τόνισε με δάκρυα στα μάτια ο κ.Λαμπρόπουλος, ο οποίος υπογράμμισε ότι «με τον Γιάννη μοιραστήκαμε σκέψεις, αγωνίες για τη ζωή και το μέλλον και κάναμε πολλά και αθώα πράγματα μαζί που έδεσαν τη φιλία μας και τη διατήρησαν αλώβητη στο διάβα και τη φθορά του χρόνου».

Στη συγκινητική τελετή παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Ζαχάρως-Φιγαλείας, Νίκος Φάμελος, ο πρόεδρος του Δημ.Συμβουλίου Ζαχάρως, Αν. Λαμπρόπουλος, οι αντιδήμαρχοι Αθηνά Γαλάνη, Παναγιώτης Γκόγκας, Δημήτρης Κόσσυφας, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Κ.Αλεξανδρόπουλος, ο πρώην δήμαρχος Πανταζής Χρονόπουλος και πλήθος δημοτικών συμβούλων, καθώς και εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, κ.ά.

Την προτομή του Γιάννη Σιορδίνη φιλοτέχνησε η γλύπτρια Θέλξη Θεοχάρη και τα αποκαλυπτήρια έκαναν ο γιος του Γιάννη Σιορδίνη, Γιώργος, και ο πρόεδρος της ΤΚ Ανηλίου, Μιχ. Φλέσσας.

Πηγή: patrisnews